På grund av rådande omständigheter, med corona-smitta och covid-19-infektion, kräver flertalet länder ett reseintyg med negativt antigen-test eller PCR-test vid inresa. Negativt Covid-19 test får vanligtvis inte vara äldre än 48 timmar eller 72 timmar vid inresa.

Klinik MH erbjuder antigen-test med avseende på Covid-19. Du kan testa dig om du vill ha reseintyg på att du är frisk för att resa.

Detta antigentest är ett patientnära sk PoC test som mäter pågående Covid-19 sjukdom och ger ett snabbt svar på 15 minuter, så du inte behöver vänta flera dagar på ett svar. Testet är utvecklat för professionellt bruk (sk IVD test) och måste därför utföras av utbildad vårdpersonal. Testet är CE-märkt och godkänt för användning i Europa och är mycket säkert med en specificitet på 97,56 % och sensitivitet på mer än 99,9 %

Detta testet med reseintyg är godkänt för flera länder som t. ex. Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland, Kroatien, Norge, Danmark.

Vilka regler som gäller för ditt resmål kan variera från dag till dag och vi uppmanar därför våra kunder att kontinuerligt kontrollera vilka regler som gäller för just din resa.

Om du bara vill veta om du har pågående Covid-19 infektion kan du också ta detta testet.

Kostnad för COVID-19 antigen-test med reseintyg är 800 kr inkl moms. Boka COVID-19 test här.